Comună membră ACoR din 30.05.2017
Prin HCL nr. 28 din 30.05.2017 comuna Baldovinești a devenit membru al Asociației Comunelor din România
Descrierea comunei
Este atestată documentar din 1390. Satul Baldovinești era un sat de moșneni unde aveau proprietatea și boierii Baldovini. Numele satului vine de la logofățul Baldovin care între anii 1390 – 1415 se găsea ca mare demnitar în sfatul lui Mircea cel Bătrân. Începând cu secolul al 19-lea știrile despre boierii din Baldovinești se înmulțesc, fiind amintiți în numeroase hrisoave, documente legate de hotărnicia moșiilor Parsani, Vartina, Broșteni, ale Mânăstirii Călui și în procesul cu Brâncovenii pentru moșie.
Comuna Baldovinești are în componență trei sate: Baldovinești, Pietriș, și Gubandu. Este așezată în partea de nord – vest a județului Olt, la o distanță de 32 km față de municipiul Slatina și 5 km de orașul Balș în zona de trecere dintre Platforma Oltețului în Câmpia Caracalului.
Relieful este de deal și câmpie și este străbătut de pârâul Gearmatalui. Clima este de tip temperat continentala, iernile fiind aspre iar verile uscate, datorita valurilor de aer uscat existente. Temperatura medie anuala este de 10.8 grade Celsius.
Comuna are o suprafață agricolă de 1531 ha teren agricol din care 1207 ha teren agricol, 172 ha pășuni, 85 ha fânețe, 30 ha vii și 37 ha livezi. Dintre culturile agricole ponderea cea mai mare o deține grâul și porumbul. Fondul forestier al comunei este reprezentat de 473 ha de pădure, din care 7 ha proprietate privata. O importanță deosebită la nivelul comunei o reprezintă creșterea animalelor, ponderea fiind creșterea ovinelor și bovinelor.
![]() | Nu are o stemă aprobată prin H.G. |

Ion ENESCU
PRIMARUL COMUNEI
Date de contact:
Website: baldovinesti.ro
E-mail: primaria.baldovinesti@gmail.com
Telefon: +40 249 456 577